Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@13:46:15 GMT

فینال لیگ قهرمانان آسیا با ما چه می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۱۸۵۸۸

فینال لیگ قهرمانان آسیا با ما چه می‌کند؟

خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ: روز گذشته تیم فوتبال پرسپولیس تهران توانست در دیدار نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان آسیا، تیم فوتبال النصر عربستان را در ضربات پنالتی شکست دهد و راهی دیدار پایانی شود. این برد در شرایطی به دست آمد که دست‌های سیاستمداران پیش از بازی دوباره قدرت خود را بر فوتبال تحمیل کرده و باعث شدند تا پرسپولیس بدون مهره کلیدی و مهاجرم خطرناکش قدم به میدان بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این برد برای ایرانیان خسته از کرونا، خسته از ناکارآمدی دولت، خسته از اقتصاد نابسامان، خسته از تحریم‌های ظالمانه نظام استکبار جهانی، بسیار شیرین بود و به معجزه می‌ماند، حال اگر پرسپولیس دیدار فینال را نیز با پیروزی پشت سر بگذارد قطعاً رخدادهای شفت انگیزی رخ خواهد داد.

فوتبال دراماتیک است و این ادعایی است اثبات پذیر. فوتبال می‌تواند با احیای غرور ملی نقش مهمی را در احیای دوباره جوامع ایفا کند. این توانایی فوتبال پیشتر بارها خود را نشان داده است. فوتبال دوستان با «معجزه برن» آشنا هستند و این چیزی نیست جز فینال پنجمین جام جهانی فوتبال به سال ۱۹۵۴ و دیدار به یادماندنی آلمان غربی و مجارستان.

نخستین قهرمانی آلمان در جام جهانی فوتبال در همین سال بود. آنها در مرحله گروهی همین جام شکست سهمگین هشت بر سه را از مجارستان پذیرفته بودند. یک شکست تحقیر آمیز. اما توانستند با پیروزی بر دیگر تیم‌های این گروه یعنی ترکیه و کره جنوبی به بازی فینال برسند. دست تقدیر دوباره در فینال آنها را رودرروی تیم نخبه و مغرور مجارستان قرار داد. در بازی فینال هرچند که با دو گل از یاران پوشکاش افسانه‌ای عقب افتاده بودند، اما در نهایت بازی را سه بر دو بردند. این در صورتی که همه منتظر پیروزی آسان آنها که سرافکنده از باخت در جنگ جهانی دوم بودند، دوباره سربلند کرده و توانست خود را نجات دهند.

شکست در جنگ جهانی دوم آلمانی‌ها را بسیار سرافکنده کرده بود، اما پیروزی در جام جهانی به آنها دوباره روحیه داد تا بتوانند سرپایشان ایستاده و دوباره اقتصادشان را شکوفا کنند و امروزه نیز اقتصاد آلمان بسیار قدرتمند است. فیلم تحسین شده «معجزه برن» به کارگردانی سونک وورتمن که به سال ۲۰۰۳ تولید شد به همین رویداد می‌پردازد.

مهدی صادقی سال ۱۳۹۷ تحلیلی درخشان از این فیلم و فینال جام جهانی ۱۹۵۴ یعنی همان «معجزه برن» را در کتاب «فوتبال سینماست» منتشر کرد. این کتاب با عنوان فرعی «معجزه برن و قهرمانی آلمان در جام جهانی فوتبال» با شمارگان ۵۰۰ نسخه، ۱۶۴ صفحه و بهای ۱۷ هزار تومان توسط انتشارات رسم در دسترس مخاطبان قرار گرفت.

یکی از تحلیل‌های درخشان صادقی از بازی فینال روند تبادل گل‌هاست: «مجارستان تا دقیقه هشت بازی به راحتی هرچه تمام‌تر دو گل وارد دروازه حریف می‌کند. در دقیقه ۱۰ بازی مکس مارلوک، مهاجم تیم ملی آلمان، یکی از گل‌ها را جبران کرد. در دقیقه ۱۸ هلموت ران، مشهور به «باس» یا رئیس، گل تساوی آلمان را می‌زند. در دقیقه ۸۴ بازی ران دومین گل خود در این بازی را وارد دروازه مجارستان می‌کند و معجزه واقعی رخ می‌دهد. پوشکاش افسانه‌ای در دقیقه ۸۸ گلی را وارد دروازه آلمان می‌کند، اما آفساید اعلام می‌شود. همه چیز دست به دست هم می‌دهد تا آلمان که در جنگ جهانی دوم آتش گرفته و خاکستر شده بود، ققنوس‌وار دوباره متولد شود.»

صادقی درباره این لحظه به ثمر رسیدن گل پیروزی بخش آلمان در فصل «فینال جام جهانی با ما چه می‌کند» نوشته است: «هربرت زیمرمن مفسر معروف فوتبال آلمان که این دیدار را گزارش می‌کرد، پس از سومین گل چنین گفت: «ران به توپ ضربه زد، گل! گل! گل!» و پس از این جمله هشت ثانیه ساکت شد. زیمرمن شوکه شده بود. سپس ادامه داد: «گل برای آلمان! آلمان سه مجارستان دو. به من بگویید دیوانه، به من بگویید روانی.» چند مجله مشهور مانند کیکر، گازتا دلو اسپورت، گاردین و… این چند ثانیه را به عنوان برجسته‌ترین گزارش فوتبال در تاریخ انتخاب کردند.»

فیلم «معجزه برن» آلمان تحقیر شده و سرشکسته در جنگ جهانی دوم را نشان می‌دهد که قدم به جام جهانی ۱۹۵۴ گذاشته است. پسربچه و پدری که از اسرای جنگ جهانی دوم بودند شخصیت‌های اصلی داستان معجزه برن را تشکیل می‌دهند. پسربچه دوست باس (هلموت ران) در فیلم است و حضورش در کنار زمین برای رئیس شانس می‌آورد. آلمان در بازی‌های گروهی هشت به سه به مجارستان می‌بازد. بازیکنان و مربی پس از بازی از این تحقیر بزرگ آرام و قرار ندارند، اما خود را پیدا می‌کنند. در آن دوره نتایج اکثر بازی‌ها عجیب و پرگل است، آنها در بازی گزینشی با ترکیه (دومین بازی با این تیم در دوره گروهی) ۷ بر ۲ ترکیه را شکست می‌دهند و به عنوان تیم دوم راهی دور بعد می‌شوند.

مصائب جنگ چیزی است که با ظرافت هرچه تمام‌تر در فیلم «معجزه برن» مطرح می‌شود. آلمان نیاز به یک اتفاق بزرگ دارد تا جنگ و رخدادهای جنگ را فراموش کند و آن پیروزی در فینال است. این پیروزی برای آلمان در سال ۱۹۵۴ خود رخدادی دراماتیک بود و در «معجزه برن» دراماتیک‌تر از قبل می‌شود. فیلم با این جمله به پایان می‌رسد: «شکوفایی اقتصادی آلمان یکسال پس از قهرمانی در جام جهانی شروع شد.» مهدی صادقی به خوبی از این جمله بهره برده و به تحلیل درخشانی از فیلم دست می‌زند و به مخاطب سینما و دراماتیک بودن فوتبال را اثبات می‌کند.

وضعیت کشور ما اکنون قطعاً بهتر از آلمان پس از جنگ جهانی دوم است، اما ما هم نیاز به پیروزی در دیدار فینال لیگ قهرمانان آسیا داریم. شرایط جامعه به دلیل کرونا و تحریم‌های ظالمانه مناسب نیست. نظام تولید در کشور ما خوابیده و نیاز شدیدی به همبستگی اجتماعی حس می‌شود. مردم نیاز به شادی دارند یک شادی غرورآمیز. شاید این پیروزی نقطه شروع دوباره‌ای برای کشور باشد.

کد خبر 5039722 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: تیم فوتبال پرسپولیس مهدی صادقی فوتبال جام جهانی آلمان معرفی کتاب فینال لیگ قهرمانان آسیا چهل سالگی دفاع مقدس هفته دفاع مقدس ترجمه گردشگری رایزنی فرهنگی موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران تازه های نشر دفاع مقدس انتشارات سروش پرویز قاسمی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادبیات جهان دفاع مقدس جنگ تحمیلی جایزه ادبی جنگ جهانی دوم جام جهانی معجزه برن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۱۸۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر مهم کنفدراسیون فوتبال آسیا به پرسپولیس و استقلال

آفتاب‌‌نیوز :

تصور می‌شد با واگذاری تیم‌های استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی و تفکیک مالکیت دو باشگاه، استقلال و پرسپولیس به راحتی مجوز حضور در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا را به دست بیاورند، اما حالا خبر رسیده این دو باشگاه در راستای فیر پلی مالی باید رضایت مالی اعضای تیم را به کنفدراسیون فوتبال آسیا ارایه دهند.

بر اساس قانون فیر پلی مالی از این پس یکی از شرایط حضور تیم‌ها در لیگ قهرمانان آسیا ارایه برگه تسویه حساب مالی با بازیکنان و دیگر اعضای تیم به کنفدراسیون فوتبال آسیا است و اگر این مجوز به کنفدراسیون فوتبال آسیا ارایه نشود، تیم‌ها حق شرکت در مسابقات را نخواهند داشت.

تیم‌های استقلال و پرسپولیس با حضور در رده اول و دوم جدول لیگ برتر شانس اول حضور در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا هستند.

فصل جدید مسابقات لیگ قهرمانان آسیا از ۲۶ شهریور آغاز می‌شود و سهمیه ایران در این مسابقات ۲.۵ تیم است. تیم‌های اول و دوم لیگ برتر مستقیم به این مسابقات راه پیدا خواهند کرد و قهرمان جام حذفی هم راهی پلی آف می‌شود.

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • رسمی: داور فینال جام جهانی برای بازی رئال-بایرن
  • معصومه شکوری، ناظر داوری فینال لیگ قهرمانان زنان آسیا
  • نظارت فینال لیگ قهرمانان آسیا برعهده بانوی ایرانی
  • نظارت داور ایرانی در فینال جام باشگاه‌های فوتبال بانوان آسیا
  • نظارت شکوری در فینال جام باشگاه‌های فوتبال بانوان آسیا
  • حضور ناظر ایرانی در فینال جام باشگاه‌های فوتبال بانوان آسیا
  • معجزه مسی در ۳۵سالگی؛ ۵پاس گل در یک نیمه!
  • خبر مهم کنفدراسیون فوتبال آسیا به پرسپولیس و استقلال
  • صعود منچستریونایتد به فینال لیگ قهرمانان اروپا با کسب پیروزی 4-1 مقابل شالکه (2011/5/4) / فیلم
  • داوران ایرانی دیدار فینال جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا را سوت زدند